miercuri, 27 februarie 2008

Sculptura Azi. 4 Discursuri

29 februarie - 18 martie
Cosmin-Florin Moldovan, Miruna Moraru, Anamaria Serban, Tamas Attila
"Sculptura Azi. 4 Discursuri"
expozitie de sculptura

Vernisaj: 29 februarie 2008, ora 18.00

Expozitia propusa de Atelier 35 reuneste patru artisti ale caror opere ataca si promit in acelasi timp asimilarea experientei postmoderne, recreand o arta in care sculptura interactioneaza cu publicul. Demersul a fost sustinut prin formularea a patru discursuri artistice individuale imbinate sub acelasi imbold generic: ”Dorim sa demonstram ca sculptura nu este numai o arta a privirii, ci si o arta tactila. De aceea, principalul rezultat pe care il asteptam de la acest proiect este o apropiere cat mai mare intre public si lucrari, dar si o mai mare vizibilitate a proiectului, in cat mai multe medii”.

Actiunea celor patru artisti neaga prin scopul declarat ceea ce Rauschenberg descria o data ca ”ruptura” dintre viata si arta, marsand pentru crearea unui „public awareness”: publicul nu mai este un simplu spectator, ci devine prezent in cadrul evenimentului prin familiarizarea cu arta prin atingere.

Reunite initial in cadrul galeriei ”Delta”, din Arad, lucrarile celor patru artisti sunt prezentate publicului cu sprijinul financiar al Asociatiei ”Filiala din Arad a U.A.P.R.” si al Consiliului local municipal Arad - Primaria Arad.

Cosmin - Florin Moldovan este absolvent al Facultatii de Arte din Timisoara, sectia sculptura, promotia 1999, in prezent fiind doctorand al aceleiasi facultati; a participat la numeroase expozitii de grup si personale in tara si strainatate si este detinator al premiului U.A.P. din Romania pentru tineret, din anul 2006.

Tamas Attila este absolvent al Facultatii de Arte din Timisoara, promotia 2002, in clasa prof. Szakats Bela si Rudolf Kocsis si al studiilor post-universitare, sectia sculptura, din cadrul aceleiasi facultati, in clasa prof. P. Jecza si a participat la expozitii de grup, incepand cu anul 1998.

Miruna Moraru este absolventa a Facultatii de Arte Timisoara, sectia sculptura, promotia 2003, este membra a grupului artistic „21” si in prezent este reporter-colaborator al TVR Cultural, pentru Jurnalul Cultural.

Anamaria Serban este doctor in arte vizuale al Universitatii de Arte Timisoara, din anul 2007, membru al grupului „21”, participanta la diverse simpozioane de sculptura si expozitii de grup din tara si strainatate si din 2002 este asistent la sectia sculptura, Facultatea de arta, Universitatea de vest, Timisoara.

Niciun comentariu: