luni, 14 ianuarie 2008

Workshop de caligrafie chineza



Atelier 35 va invita in perioada 16 -18 ianuarie 2008, incepand cu orele 15.00, la workshop-ul de caligrafie chineza sustinut de Calin - Ciprian Andrei, in str. Selari, nr. 13, Bucuresti.

Workshop-ul se adreseaza in mod special artistilor plastici si studentilor institutiilor de profil, dar nu exclude participarea altor persoane interesate de a isi imbogati bagajul cultural cu informatii despre o arta cvasi-necunoscuta in Europa. Scopul workshop-ului este de a schimba perspectiva asupra felului in care este vazuta arta chineza, prin expunerea ei in contextul gandirii chineze, diferita de cea a occidentalilor si putin inteleasa de catre acestia. In acelasi timp, workshop-ul creeaza ocazia re-aprecierii valorii unei arte cu continuitate multimilenara, aceasta conducand implicit si la re-aprecierea viziunii noastre asupra artei abstracte.

Workshop-ul de caligrafie chineza propus de Calin - Ciprian Andrei va cuprinde prezentarea caligrafiei chinezesti din perspective istorice, culturale si artistice si exemplificarea practica, cu ajutorul participantilor, a unor notiuni de baza din caligrafia chineza.

Pe parcursul desfasurarii workshop-ului, la Atelier 35 sunt expuse reproduceri dupa lucrari exemplificatoare de valoare istorica si artistica pentru caligrafia chinezeasca, inclusiv lucrari personale semnate Calin - Ciprian Andrei.

“Arta scrisului, considerata in Occident nimic mai mult decat o arta decorativa, este pusa in cu totul alta lumina in contextul culturii chinezesti unde caligrafia este o arta nobila, complexa si abstracta. Principiile ce ii stau la baza, odata intelese de catre noi, pot deschide noi orizonturi daca vor fi aplicate in artele occidentale”. (Calin Ciprian Andrei)

Calin - Ciprian Andrei este student al Facultatii de Arte Plastice, Bucuresti, sectia grafica. Timp de doi ani(2005-2007) el a urmat cursurile departamentului de caligrafie al China Academy of Art, International College, Hangzhou, R. P. Chineza, prin intermediul unei burse de studiu de acord bilateral.

Niciun comentariu: